Fotografie

Als je meer van mijn werk wil zien, kan je steeds naar mijn Flickr-pagina gaan. En om echt te volgen wat er op fotografisch gebied gebeurt, volg je me best op mijn Instagram pagina . Mijn albums op facebook zijn openbaar, dus hier kan je ook in rondsnuisteren.

Net zoals de meeste buitensporten die ontstaan vanuit een ervaringsgerichte aanpak, zo is voor mij de interesse, kennis en kunde voor fotografie gegroeid vanuit een autodidactische aaneenschakeling van vallen en opstaan. Ik neem vanuit passie en plezier mijn trouwe spiegelreflex mee op ieder avontuur. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor iedereen die mee is, hoop ik om prachtige beelden te kunnen maken die net dat tikje extra geven aan de beleving van de deelnemer. Ik heb al mogen samenwerken met het Magazine SHOOT om een nieuwe fullframe camera te testen. Het bijhorende artikel kan je hier: Shoot Pentax Servaes Review vinden.

  • Foto’s bij iedere activiteit
  • Gratis verkrijgbaar achteraf
  • Indien goedkeuring kunnen ze gebruikt worden om de buitenwereld te laten zien wat er gedaan wordt op avontuur
  • Graag leren actiefoto’s te nemen? Neem je eigen camera ook mee!

Senegal-338

Ik ben gestart met een Ricoh Waterdichte compact-camera, deze heeft enkele jaren dienst gedaan. Nadien ben ik overgestapt op een spiegelreflex-camera van Canon, de 100D, omdat deze de kleinste reflexcamera was (en nog steeds is) zodat je hem toch overal kan meenemen. Want geef eerlijk toe, de beste camera is diegene die je bij je hebt… De eerste maanden heb ik me met een kitlens van 18-55mm en een eenvoudige telezoom van 80-200mm tevreden gesteld. Na verloop van tijd merkte ik vooral dat de snelheid van mijn lens en de kwaliteit bij weinig licht te kort schoot, dus ben ik overgeschakeld naar een lichtsterke, snelle basis-soom. Een Tamron 17-50mm, F/2.8 was mijn vriend, ik heb hem nog steeds en ik kan me geen reis meer voorstellen zonder een dergelijk objectief. Doorheen de jaren heb ik dan mijn telezoom-set uigebreid met een 70-300mm lichtsterkere zoom met stabilisatie en dergelijke alsook een 500mm objectief met vast brandpunt om wat te testen voor wildlife en nature.

RoadTrip Kroatie-15

Recent ben ik overgestapt naar Pentax, met mijn K-3 zal ik nu meer mogelijkheden hebben. Hij is robuuster, groter, maar o zo geweldig! Uiteraard kon een snelle standaardzoom niet ontbreken, dus aangevuld met een Sigma 17-50mm F/2.8 kan ik me uit de slag trekken in de meeste situatie’s. Daarbij werk ik ook zeer graag met een 10-20mm objectief van SIgma om een totaal-beeld te geven en om meer grootsheid in mijn foto’s te steken. Voor wildlife, nature en actiefoto’s wanneer ik rustig mijn tijd kan nemen en wat gewicht mag meenemen, heb ik nu een Sigma 50-500mm bijgekocht. Omdat uiteraard een goed reisstatief niet kon ontbreken, heb ik me hier ook een Rollei Traveller aangeschaft. Nog wat filters links en rechts, een afstandbediening voor tima-laps of sterrenfotografie en we zijn gesteld.

 

OA best Of-73

OA best Of-50